"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
455094
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog
srijeda, svibanj 31, 2006
12 pitanja za Fondaciju
 
Evo male sume dosadasnjih nelogicnosti u istupima predstavnika fondacije i g.Osmanagica.
 
 1. G.Osmanagic je ustvrdio da je navodna piramid-a/-e stara barem 12,000 godina.  Takodjer je tvrdio da je stara 27,000 godina. Nakon sto je uvidio apsurdnost ovih tvrdnji,promijenio je pricu na „samo“ 4-5 hiljada godina starosti.  Koliko je po g.Osmanagicu stara navodna piramida i gdje su mu dokazi za ovu tvrdnju?
 
 1. Pratimo iskopavanja na Visocici regularno- i do sada smo  na pojedinim segmentima vidjeli samo hrpu kamenja kakvog mozete iskopati kopanjem po bilo kojem brdu u BiH. Gdje je taj tzv. zid piramide i jeste li napokon odlucili da li je piramida gradjena kao stepenasta piramida, kao poplocano brdo ili kao egipatska piramida?
 
 1. Tvrdite da vasa iskopavanja obavljate po najvisim standardima znanosti i struke.Zasto dopustate da na tzv. arheoloskim iskopavanjima prisustvuju i da ista vrse nestrucna lica, djeca i amateri, cime ne samo da ugrozavate njihovu sigurnost vec i kulturno naslijedje BiH ?
 
 1. Zasto javnosti ne predocite dokaze o testiranju na starost kostura koji je pronadjen ?
 
 1. U Emisiji „TV Pink“ „Zabranjeni Forum“ g. Osmanagic je ustvrdio da su apsurdne teze koje su navedene u njegovim knjigama (poput one o Hitleru i Juznom polu) obicni citati. Ako ostavimo na stranu to sto u njegovim knjigama nigdje ne pise koji su izvori ovih „citata“, jos uvijek nam ostaje cinjenica da ovakve nadrealne tvrdnje cine oko 80% materijala njegovih knjiga. Kolika je autorska vrijednost ovakvih knjiga – odnosno da li se radi o obicnim plagijatima?
 
 1. Ako je bh. Znanost „foteljaska“ i „iz 19. stoljeca” zbog cega je g.Osmanagic (koji se jedno vrijeme predstavljao i kao Dr.), predao dr. Disertaciju na sarajevskom Univerzitetu, ”Univerzitetu iz 19.stoljeca”. Zasto nije svoje apsurdne teze pokusao prodati u Houstonu, Egiptu,Peruu...?
 
 1. Nakon cinjenice da su njegove teze kao glupost, denuncirali izmedju ostalih Evropska arheoloska asocijacija, ugledni svjetski arheolozi, i ne zaboravimo, nasi vlastiti znanstvenici, kolika je vjerovatnoca da je g.Osmanagic pametniji od svih njih zajedno?
 
 1. Ukoliko g.Osmanagic radi za dobrobit BiH i njenih naroda – zbog cega je njegova fondacija, ciji je on osnivac registrirala i zastitila kao robne – trzisne marke sve pojmove vezane uz navodne piramide?
 
 1. Ukoliko je fondacija g.Osmanagica nevladina organizacija, sta u njenim organima rade predstavnici vlade (Hurtic npr) ?
 
 1.  Ukoliko je fondacija neprofitna, zasto se javnosti ne predoce informacije o utrosku donatorskih sredstava fondaciji? Gdje se trosi sav taj novac, ako iskopavanja uvijek vrse volonteri, hranu volonterima nosi lokalna populacija, opremu doniraju firme (na stranu arheoloska iskopavanja bagerima), gdje je lova?
 
 1.  Ukoliko ste toliko sigurni u svoj projekt, ukoliko ste zaista toliko ubijedjeni da postoje piramide u Visokom, zasto se bojite suprotstavljenih misljenja? Zasto imate permanentnu, da ne kazem, prinudnu, potrebu da stalno opravdavate svoj projekt i da stalno trazite ”dokaze” koji su izgleda potrebni  vama svima , jer nikako ne mozete da postavite fiksirani set teza koji ce izdrzati duze od par mjeseci, jer stalno mijenjate teze da bi se uklopile u nove nalaze na terenu, a koji nikako ne idu u prilog fondaciji (Mi to znamo, jer smo opet bili tamo)?
 
 1. Zasto javnosti ne predocite informacije o ”strucnosti” i backgroundu nekih clanova vaseg Upravnog Odbora? Je li to stoga, sto bi imali puno manje potpore kada bi se saznalo da medju njima ima onih koji su involvirani u biznis sa prodajom hamajlija, horoskopa, prorocanstava, odnosno magle?

Stay tuned


 
 
prevara @ 01:16 |Isključeno | Komentari: 0
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.