"Friends of Dr.Blagoje Govedarica"
Piramidalna prevara
Brojač posjeta
455094
Update
Nema zapisa.
Izdvojeni postovi
RSS Moj RSS
Blog
petak, lipanj 2, 2006
Ako niste znali njima kuhaju opasnu kasu .

Cijelo vrijeme tvrdimo kako piramidioti kradu nas novac, manipuliraju sa javnoscu i iznose lazi.


Naime, g.Mirko Babic , direktor Muzeja Semberije se oglasio povodom medijskih manipulacija sa njegovom navodnom "potvrdom" postojanja piramida kako bi naglasio da se radilo o najobicnijem izvrtanju njegovih rijeci koje je izrekao tokom svoje posjete brdu Visocica :

".....Direktor Muzeja Semberije u Bijeljini Mirko Babić rekao je da iskopane i pažjivo očišćene stijene na Visočici kod Visokog nemaju nikakvu vezu sa nacrtanom rekonstrukcijom potpuno izmišljene piramide i da su to prirodni kameni blokovi, koji nisu djelo ljudskih ruku.  

''Visočica nema ostale tri strane zamišljene piramide. Tu je jednostavno riječ o uobičajenim prirodnim ljepotama naše zemlje'', naglasio je Babić u saopštenju.

On je dodao da će kada prođe ''euforija'' u vezi sa piramidom, BiH služiti za porugu i prezir u međunarodnoj zajednici...."

"..On je istakao da je obišao lokalitet takozvanih piramida 29. aprila u privatnoj posjeti, poslije javnog obećanja nakon televizijskog suočavanja sa ''kreatorima izmišljotine o piramidama'', a dijelom iz radoznalosti..."Pogledajte takodjer, ono sto cijelo vrijeme tvrdimo :  piramidioti se odnose prema svom "otkricu" kao prema novoj religiji za cije su dogme spremni i na fizicko nasilje :"...Babić je rekao da je iz ''pragmatičnih razloga'' na lokalitetu u Visokom odstupio od nekih stavova iz peticije, jer su tog dana putem lista ''Oslobođenje'', bile zakazane rušilačke demonstracije pristalica piramida pred Zemaljskim muzejom BiH u Sarajevu.

''Želim da vjerujem da sam pomirljivim izjavama umirio razjarene pristalice piramida, pa su te demonstracije otkazane'', naglasio je on...."

I naravno, piramidioti ne samo da su spremni na fizicko nasilje i na manipulacije, oni i LAZU :

Babić je rekao da su izjave koje je dao novinarima prilikom posjete Visokom izmanipulisine i da su manipulatori iz njih izdvojili samo ono što njima odgovara. 

(Puni tekst mozete naci na visocko-oko.co.ba sa naslovom "Kuhaju nam opasnu kasu)

Stay tuned


''...Prećutano je da je ekipa Semira Osmanagica ipak neovlašteno otvorila sondu četiri puta dva metra pored zapadnog bedema utvrđenja i da sam ja iz izbačene zemlje sakupio desetak fragmenata srednjovjekovne keramike'', naglasio je on...."

",,,Babić je u drugoj izjavi rekao da u istraživačkoj ekipi ima geologa, arheologa sa akademskim i naučnika iz nekih drugih disciplina, koji su sa skromnim stručnim iskustvom, i da istražuju prema, uglavnom, uobičajenoj arheološkoj metodologiji.

''Prećutano je da to stvara privid ozbiljnog arheološkog istraživanja, jer je sam projekat šarlatanski i protivi se zdravom razumu'', naglasio je Babić.

Babić je rekao da su stručnjaci iz inostranstva, koji potvrđuju navodno postojanje piramida u Visokom, neinformisani i izmanipulisano pojedinci ili ''dio međunarodne grupe varalica koji zbog lične promocije i zarade sluđuju napaćeni narod'".

On smatra da je direktor Muzeja u Visokom Senad Hodović, koji je po obrazovanju profesor marksizma i sociologije, podrškom ideji piramida, vjerovatno, htio da skrene pažnju na sebe ili da u teškoj ekonomskoj situaciji podrži razvoj turizma u Visokom.

Babić navodi i da su neki politički zvaničnici, zbog beznadežne ekonomske situacije, načinili istu grešku i podržali ''manipulatore...."

prevara @ 09:09 |Isključeno | Komentari: 0
1
Add to Technorati Favorites
Index.hr
Nema zapisa.